måndag 5 januari 2009

Ur dagboken: Teresiamötet 2006


De internerade träffades åter nu för ett Teresiamöte med Raspberryblueberry Cheesecake på dagordningen. Sammankomsten före det som förhoppningsvis aldrig kommer men mötet kom inledningsvis att präglas av Mercedes - så långt kan redaktören uttrycka sig.
Det var nog Mercedesdiskussionen som bearbetades när Baffe Solvalla, La Carina och PrettyPolly råkades vid diskbänken helt apropå. Medan Polly oroligt tvinnar på sitt collier på kvinnors vis intar La Carina en mer androgyn hållning till Solvallas utspel.
Tallis egen bekanta tumbrytare visade fingerfärdighet vid vinserveringen -och med ens var Mercedesdiskussionen som bortglömd och medan männen mest bara åt och höll tyst så övergick kvinnorna till en låååång skönhetsuppdatering. En session som inledningsvis leddes av Pretty Polly och Fru Turbopolska. Fru Turbopolska färglägger sina läppar under måltiden. Klargör för de övriga fruarna var landet ligger!
Tre andra koketta damer har sedan någonting gemensamt att beskåda...
...och stämningen tycks vara ganska ljus...Men vinden vänder lätt hos Teresiorna och från La Carina finns en blick som kan döda...
Den klassiska Västerbottenspajen med räktopp hade i år sällskap med en frisk sallad,tzatziki och en kycklinggryta som fick mycket gott omdöme av kryddsäkra Prima Gurkha. Efter mötet med Måsen så kom maten fram -Måsen fick nöja sig med eventuella rester även denna gång!
Upputsningen av fasaden fortsatte hos fruarna..
PrettyPollys dekorativa men ack så djärva nässmycke fick de övriga att resignera - längre än så kunde ingen gå denna afton.
Polly menade själv att hon fick idén till smyckena när hon drabbades av ett ljudfel och började grymta som en gris varje gång hon skrattade.
Redaktören tycker väl diplomatiskt att "allt klär en skönhet" och att näspropparna i färgton väl harmoniserar med det psykedeliska sjuttital som skyddade den pollyanska kroppen denna afton.
Herrarna i Teresiaförsamlingen hade fullt upp och nog med att få i sig maten.Herr Solvalla styrde det som vanligt med tungan rätt i mun.
Prima och Noak var hörnplacerade och det var först sedan Prima Gurkha plockade fram sina amerikanska dollargrin till solglas som hon kom med i skönhetsmackelmanget.
Turbopolskas storglas design Schenell utsågs till aftonens maskot...och innan kvällen var över så hade de hamnat i PrettyPollys ägo...
"En god affär" enligt expertisen på Södra Station!
Fru L I Nor omfamnar Turbopolska som aldrig vill bli fotograferad.
Före förevisningen av Schenellglasen fixades disken i all hast tydligen. Geschwinnt!
Teresiaaftonen avslutades i envig och utan träta.