måndag 5 januari 2009

Ur dagboken: Vinter 2005/06


HISSEN STOD -56-ÅRING TVINGADES GÅ SJU TRAPPOR!
STOCKHOLM (30/12 2005) Mitt i morgonruschen stannade hissen i ett sjuvåningshus i Stockholm och en 56-åring tvingades gå sju trappor upp till vaskeriet. Den åldrande mannen klättrade trappsteg för trappsteg med skosnörena dansade runt fötterna medan pusten hölls nära den utpumpade gränsen för vad ett 56 år gammalt hjärta klarar av.Den 56-årige gamle mannen måste dessutom göra om kraftansträngningen eftersom hissmontören tog lång tid på sig för att få fart på hissen igen - och näste tvättbokade granne står på tur och lur i vindsförrådsdunklet under takåsarna på ett stillastående sjuvåningshus i Sverige och i år 2005.Att överskrida bokad tid i tvättstuga är en skam och synd värre än det grövsta brottet för en väluppfostrad 56-årig åldrande man.
STOCKHOLM (3/1 2006) Idag startade försöket med trängselavgift för biltrafiken. Fortfarande är det dock fritt och gratis att trängas i tunnelbanan. Koleriker drabbades hårt när Hagsätratåget nog var minst en minut försenat.
STOCKHOLM (5/1 2006) Strömavbrott mellan Hökarängen och Farsta tvingade tunnelbaneresenärerna upp i en buss för transporten till Farsta C - där sedan norsk fisksoppa kunde bli påfunden i ett hemköp utan ordning och reda. Trettondagsaftonens huvudmål blev sej- och torskförstärkt påssoppa med potatisförstärkning från gårdagen. Superb middag!Deserterat på kvällen med frukter och belgian chocolate inför kvällens föreställning från Fredriksdals parkteater.
STOCKHOLM (6/1 2006) Amaryllisar i blom på Skånegatan. Den röde finns på topp på en stängel som mäter dryga metern - personligt rekord för uppdrivaren på Skånegatan. Den vita var tidigt ute i blom om än på lägre höjd än sin röde broder.
STOCKHOLM (8/1 2006) Amaryllisar i blom på Skånegatan. Den röde bryter ut i fyra kronjuveler i alla de fyra väderstrecken. Juvelen mot söder vilar sig platt mot fönsterglaset.
STOCKHOLM (9/1 2006) IKEA kungens Kurva fick idag besök från redaktionen. Som vanligt fylldes plankontoret av diverse önskelistor som sedan kom att brännas efter återkomsten till huvudkontoret inne i staden. Varför är det alltid så att det som verkar så nödvändigt när man väl befinner sig i någon av IKEAs miljöer blir så möjligt att klara sig utan när man väl har lämnat dessa miljöer?Återresan till Stockholm blev en stående upplevelse på snömoddiga motorleder fram till Hornstull. Sedan ett kort möte med en svart Afgan och dennes Kungspudelbroder på en grusig Fyra mot Gullmarsplan.
OPPSAL (12/1 2006) Den gyllene solnedgången över oppsaliensiska nejder dokumenterad av Grevinnan i Närötornet är senaste ögongodiset för aristokratiska synceller Norden runt. Redaktionen har fått ett skriftligt dekret på rättigheter att publicera vinterbilder från den grevinnliga trakten på dessa sidor i framtiden.