Nedan ett Västerbottenrecept på strömming - gratinerad i senap.
- Skölj och torka 600 gram strömmingsfiléer.
Klipp bort ryggfenan.
Lägg samman dem två och två.
Bred senap (fransk) på båda sidorna. - Blanda samman 1 dl ströbröd med salt och peppar.
Vänd strömmingsfiléerna i blandningen.
Låt dem ligga och torka tjugo minuter. - Skala och skiva två gula lökar.
Fräs dessa mjuka i lite smör. - Skala 1 kg potatis och skär den i mindre bitar.
Koka den i lättsaltat vatten.
Häll av kokvattnet och mosa potatisen.
Späd med varm två liter mjölk och 2 matskedar smör.Arbeta moset luftigt.
Tillsätt 3 dl västerbottensost samt salt och peppar. - Stek strömmingen på båda sidorna i lite matfett
3 till 4 minuter på varje sida
tills ytan blir knaprigt brun och strömmingen är genomstekt. - Toppa fisken med nystekt lök.
Servera potatispuré och gröna ärter till.