fredag 11 augusti 2017

Tjampens travtips: V75 Åby 12 augusti 2017

Semester mån - onsdag, särdeles gott jobba tvådagarsvecka, men allt gott har ju sitt slut och nog känns det lite hurvigt nu när kvällarna mörknar, folk återvänder från sina semestrar och skolstarten pockar på sin uppmärksamhet i alla reklamblad som fyller brevlådan.

Har ju själv antal semesterdagar sparade och ser i viss mån fram emot september även om det är då det stora tungsinnet tenderar att rulla in...

Helgens stora tilldragelse är väl annars säsongstart för Premier League 17/18, känns oerhört nervöst att Palace i sin första match möter nykomlingen Huddersfield hemma på Selhurst Park, ett lag som vid första åsynen tyckes vara nödvändiga att hålla efter sig i tabellen. Hade nog föredragit ett möte med Chelsea eller någon av de andra storfräsande ligafavoriterna. Tycker nog mest om sommaruppehållet och avsaknaden av den vånda och ve som varje ny säsong för med sig.

Önskar Frank De Boer en lyckad start som manager, men bävar något så kuseligt inför avspark.

Traveriet går i helgen vidare till Åby, tycker definitivt inte om upplägget av Åby Stora Pris i två heatlopp med omvänd startordning. Inte bara för att systemupplägget i det närmaste blir omöjligt att fullborda, än mer då eftersom det tar bort tjusningen av ett endaste lopp som kan förgylla dagen för så många, exempelvis som när Legolas 1983 besegrade Ideal du Gazeau, Snack Bar och alla andra stjärntravare och därmed förorsakade en söndagstrafikstockning i Skellefteå av guds nåde.

Den tiden är nu förbi, tänkte till och med gå till Harry Boy för assistans denna lördag, men dagen då traveriet övergår i Lotto är också dagen att kapitulera för övermakten. Således provar vi än en gång. väl medveten om att resultatet torde bli än mer tandagnisslan, jämmer och elände, så får det bli!



Den imaginära femitopplistan ter sig denna vecka i det närmaste vara fylld av Willie Nelsons "Sad Songs And Waltzes", följt av Billy Joe Shaver "I'm Going Crazy In 3-4 Time", Merle Travis "Dark As A Dungeon", Muleskinner "Dark Hollow", The Be Good Tanyas "Oh Susanna", möjligen på grund av att idag körde den gamla gruvvägen Långsele - Långdal igen, har så många minnen därifrån, både från pappa, jobbet som traktorförare ovanjord vid bägge gruvorna och sedermera som chaufför åt Continentbus på godsturen Långsele, Långdal, Udden och Renström.
Passar därför så bra att komplettera listan med The Box Tops och "The Happy Song"

God Helg!

V75 Inlämnat: 2017-08-11, 19:13 Åby Lördag 2017-08-12 Start: 16:20 Kostnad: 96,00 kr
Avd
1: 1, 3 (7, 4)
2: 5, 6, 9 (2, 1)
3: 3 Re Doc (5, 1)
4: 3, 6 (2, 12)
5: 1, 2 (3, 6)
6: 2, 3, 4, 6 (11, 10)
7: 4, 8 (10, 9)
Tjampens tvådagarsvecka i bild:


Tjampens hämnd.


Vinnare av Giro De Bergsbyn.


Osedvanligt klar och vacker regnbåge...


...till och med dubbel sådan över Skellefteå.


På väg från Vikborg, Bastuträsk efter lossning av ännu en badtunna från Nikkala.


Kan inte hjälpa, tycker gamla gruvvägen Långsele - Långdal
vara mycket vacker i all sin luttrade slitenhet.