fredag 4 augusti 2017

Tjampens travtips: V75 Rättvik 5 augusti 2017

Ja, herreje... redan augusti och sommarens utrymme krymper snabbare och snabbare.

Märker det mest på att solen nu redan går ner vid halvtiotiden på kvällen och varje dag som nu följer kortar ner den tiden och förlänger samtidigt tiden för soluppgång i allt hastigare takt. Inte så mycket att göra åt detta, bara böja sig för naturens gång och känna tacksamhet för varje ny dag utan mörker, frost, is och snö.

Kände i början av veckan viss obefogad optimism inför morgondagens Rättvikssjua, men nu är allt som vanligt och de tre singelstrecken känns alltmer som hopplösa nödlösningar utan vare sig rim och reson.
Möjligen kan Seedorf OM hålla upp ledningen nu när startkatapulten Star Advisor Joli blivit struken, möjligen är Broadway Apollo lika bra som jag hoppas och möjligen kan den slitstarke piraten plocka in alla tillägg och betvinga de blivande stjärnorna Trot Kronos och Nobel Amok, hoppas kan man ju alltid.

Den imaginära femitopp listan ser ut som vanligt får man säga, Malena Ernman och Helen Sjöholm borde ha toppat, men eftersom "Sankta Klara Klocka" inte finns tillgänglig annat än på SR P4 så får den platsen tas av Billy Joe Shaver "If I Give My Soul", sedan en hälsning till min bulgariske kollega med Commander Cody & His Lost Planet Airmen "Truck Drivin' Man", skulle inte vilja byta körning med honom för allt öl i kungariket Danmark.



Osökt kommer man då in på en gammal klassiker med Jerry Lee Lewis "What's Made Milwaukee Famous". Det finns nästan alltid plats för Waylon Jennings på listan och denna vecka får bidraget bli "Where Corn Don't Grow". Martin Ljung förtjänar självklart också plats på listan för sin klassiska rockstänkare "Rock Fnykis" och när man är i det sinnelaget så är Sven Gösta Jonsson given som bubblare med "Vid Foten Av Fjället".  Slutligen en påminnelse till Björnen att han har en hämtning från inkommande Arlandabuss eller tåg på måndagskvällen. (Red.anm. Ej glömt utan välkommet! 😃)

God Helg!

Vill man höra Santa Klaras Klocka får man installera Spotify!
https://open.spotify.com/track/2vvaVLmRuflgoK8H6x6VmU

V75 Inlämnat: 2017-08-04, 18:45 Rättvik Lördag 2017-08-05 Start: 16:20 Kostnad: 120,00 kr
Avd
1: 1 Seedorf O.M.F. (5, 4)
2: 1, 4, 6 (2, 9)
3: 1, 2, 4, 7, 9 (6, 5)
4: 3, 6, 7, 9 (4, 13)
5: 4 Broadway Appolo (6, 2)
6: 1, 3, 6, 8 (2, 9)
7: 13 On Track Piraten (8, 1)


Tjampens aningsvecka om kortare dagar:



Bastuträsk By


Skellefteälven sedd från Rålund, Gumboda


Storgatan, Norsjö


Lunch utanför Bjurträsk



I Storträsknejden
(Red.anm. existerar inte i cyberrymden
"bara" in the real world)


Hjälpte i veckan med några telefonsamtal, en bulgarisk långtradarchaufför,
att få lossat på en semesterstängd industri i Norsjö.

Fick som tack ett par öl,
döm om min förvåning när jag nu på fredagsaftonen upptäcker
att det är öl inköpta i Danmark och således utanför
det svenska pantsystemet... otack är i sanning världens lön...
😀