Innan vi träder in i gästvåningen på Slottet passerar vi en ammande moder:
Juno ammar - en sovande Juno ammar sin Herkules till hjältedåd.
En spontan aktivitet en sommardag i augusti månad - en måndag - tas en tur genom representationsvåningarna på Stockholms slott.
Var vi befinner oss här och i vilket av de 574 rummen - anas inte just nu - erkänner att det borde ha registrerats vid slottsturen men som ofta blir man efterklok.
Detta torde vara ett av gästrummen.
Detta torde vara ett av gästrummen.
Slottet byggdes mellan 1697 och 1771 - den långa byggperioden berodde på finansiella problem då man under åren hade ett nordiskt krig att föra. 1754 flyttade i alla fall kung Adolf Fredrik och drottning Lovisa Ulrika in på Slottet medan bygget slutfördes under ytterligare 17 år.
Med tanke på att husytan utgör 42106 kvadratmeter totalt så torde de kungliga inte ha störts nämnvärt av byggnadsbuller och bång.
Ett hushåll må ha husgeråd för att det ska fungera även i praktiken så ock ett kungligt hushåll.
Glasföremål för dryck och det undras över hur många av dessa glas som varit i bruk och hur många som saknas efter festligheter sedan 1754.
Så ock kaffe- och teserviser.
Torde vara en terrin av god kvalitet. Vacker och överdådig är klart!
Te- och kaffekanna för fikastunden i gästvåningen.
Kommen till dukat bord.
Praktisk medicinbox när kungligheten är ute på resa - ett reseapotek med små lådor för allehanda tabletter och suppositorier måhända och gott om flaskor för flytande medicin.
Detta är i alla fall - Konseljsalen.
I konseljsalen samlar kungen sin regering till upplysande sammanträden där han av tradition informeras om det aktuella läget i landet.
Anar en byst av tidigare kung - Gustav VI Adolf.
Detta var under Gustav III:s tid en matsal i festvåningen. Här åt han middag tillsammans med inbjudna VIP:s och var man någorlunda speciell person så kunde man få delta i måltiden som åskådare vid sidan av bordet. Bara att få se på när kung med följe intog sin middag var nog en ynnest som hette duga.