torsdag 31 juli 2008

Matglädje dygnet runt i Björnidet

I Björnidet råder matglädje dygnet runt.
Det kan aldrig bli nog med mat.
En portion är inte tillräckligt för den store.
Denna afton bjudes det på potatissallad med vitlök och knubbiga chorizos extra red hot.
Jo - skribenten äter allt numera - allt utom leverkaka.
Undrar förresten var den tog vägen?
Är det någon som äter leverkaka idag? Här kommer ett recept så vet ni vad som talas om.

RECEPT PÅ LEVERKAKA
Ingredienser:
1 1/2 dl Korngryn
3 dl Vatten
5 dl Standardmjölk
400 gr Nöt eller svinlever
1 styck Gul lök
1 msk Margarin eller smör
2 styck Ägg
2 msk Sirap
1/2 dl Russin
Salt och peppar
Beskrivning: Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästankokar in. Det tar ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka tillen lös gröt.
Mixa eller kör i foodprocessor lever, ägg, lök, sirap, salt och peppar.
Tillsätt gröten och russin. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter.Servera med lingonsylt och sallad, eller blanda finstrimlad vitkål medlingonsylt.
Går att frysa.
Brrrrrrrrrr! Ej att rekommendera!