fredag 15 januari 2016

Björnidets playlist 160116






ERIC HUTCHINSON och RA RA RIOTS har överlevt både jul och nyår samt JAMES har levererat en video med klara ståndpunkter i denna medeltida värld till spåret "To My Surprise" från kommande albumet Girl At the End of the World som kommer 18 mars.



JEREMY MESSERSMITH är en amerikansk indiepoppare från Syd-Karolina som vistats på spellistor i Björnidet tidigare då med "Welcome to Suburbia" (2008) liksom JÚNÍUS MEYVANT från Island som var välspelad under 2014 med "Color Decay". Meyvant är inte särskilt väl etablerad på CD: Fyra låtar är det enda som redaktören funnit haver till denna kalla vinterdag.
KEEN'V är en fransk 32-åring från Rouen som tydligen erhållit en World Music Award för bästa live act. Hans riktiga namn är Kevin Bonnet för att förtydliga.



Legenden JOHNNY HALLYDAY är fortsatt i livet och uppenbarligen aktiv. Fyller 73 år i juni månad och har släppt ett nytt album 13 november 2015. Titelspåret är just denna "De L´Amour".
MIIKE SNOW - aldrig hört talas om denne man - som egentligen är en grupp bildad 2007 i denna stad och bestående av svenskar under ledning av Christian Karlsson och Pontus Winnberg samt den amerikanske sångaren och låtskrivaren Andrew Wyatt. "Genghis Khan" kommer från deras album iii - ja korrekt återgivet.
MARIO BIONDI sjunger Commodores gamla discolåt "Nightshift" och denne Mario är en snart 45-årig sicilianare från Catania. Slog igenom 2006 och må säga att det är lite ovanligt med en italienare som sjunger soul och dessutom har han rösten för det - påminner redaktören om The Manhattans från det orangebruna 1970-talet.