lördag 23 maj 2015

Glad Pingst!


Morgonsol en lördag. Det blåser en frisk vind. Syrerik luft. Djupandas och ökar på syrehalten i blodet. Syrechock för hjärnan i morgontiden efter ytterligare en natt i detta liv. Inga kor att mjölka och ingen hund att rasta.
En av butikerna på andra sidan av gatan har slagit igen. Försäljningen sker förmodligen mest på nätet i dessa dagar och det är inte god ekonomi att ha ett skyltfönster som kostar upp mot 30 000 kronor i månaden.
Tre flitiga Lisor mår inte bra trots god syretillförsel och solens strålar. Det fanns naturligtvis en anledning till att en blomsterkasse med dessa tre bara kostade en femtilapp.   


Syre, sol och vatten förstås! Vissa delar av Björnidets inre trädgård har dock för länge sedan passerat stadiet där vatten ger liv och i stället påskyndar ruttnande destruktion.


Den heliga Paulia trivs dock gott i idet och tycks aldrig tröttna på livet inom murarna. Växer vilt i Tanzania och Kenya och är som så många andra individer utrotningshotade i vilt tillstånd då deras naturliga växtplatser blir allt mer störda av oss allt mer onaturliga individer på planeten Jorden.


Det finns två sidor av idet - den yttre mot den festande ljudliga och trendiga asfalten och den inre mot tystnaden och årstidsindikatorn dit solen aldrig når men växtligheten mår. 


Efter att ha avlägsnat 100 kg böcker så dyker det upp nya bilder och scener att detaljuppleva och träna neurobics. En ny dag är kommen - det är visst Pingstafton idag dessutom som förlorat mycket av sin storhelgsidentitet eftersom nationaldagen tillfördes som helgdag i kalendern. 

Glad Pingst!