fredag 8 maj 2015

Namaste Nepal!

Har tillbringat mina tre mest spännande och givande resor i Nepal. Idag lever över tre miljoner nepaleser utan hus och hem.
Jordbävningen har dödat och skadat folket, förstört deras skördar, dödat deras djur.
De som har sitt hus kvar vågar inte sova hemma av rädsla för nya skalv och samtidigt känner de att de måste sova hemma för att förhindra plundring av deras ringa ägodelar.

För de är som alltid de fattiga som drabbas värst - de har inte råd att bygga säkert och de har inga reserver att ta från när katastrofen drabbar.
Vägar är raserade, människor isolerade, vatten saknas och de butiker som säljer mat och vatten passar på att höja priset med 500 %.

Rekommenderar oss som rest och besökt detta fantastiska land med dess gästvänliga befolkning att ge tillbaka och skänka en skärv till Röda Korsets insamling för Stöd till Nepal.

Vårt stöd behövs. KLICKA PÅ BILDEN OCH DU KOMMER DIREKT TILL RÖDA KORSET OCH KAN GE DITT STÖD HÄR OCH NU!

Bodhnat stupa i Kathmandu.

"Den kraftiga jordbävningen i Nepal har slagit tusentals hem och liv i spillror. Över en halv miljon familjer har förlorat sina hem. Röda Korset var genast på plats och våra frivilliga kämpar för att rädda liv och se till att människor får sjukvård, boende, rent vatten, mänsklig omtanke och de förnödenheter de så akut behöver. Med ditt stöd kan vi nå fler. Tack för att du är med." 
(Röda Korset)