fredag 13 mars 2015

Tjampens travtips: V75 Eskilstuna - Sundbyholm 14 mars 2015


En gång i tiden var Sundbyholmtravet en av de få tursamma travbanorna i riket för redan då tilltufsad tjamp. Men det var på Acclaim's tid och nu har tilltufsningen gått bortom allt hopp och sans. Således inga förhoppningar alls denna gång, knappast ens vision av räddningsplanka i form av någon femma i tröstpeng.

Nöjer sig med hopp om seger för Anders Brekkes Stepping For Money och en hemmaseger för Håkan "Hockey" Erikssons Jartinec, förmodligen även detta en övermaga önskning.



Desto mer nöjsamt att denna nu klara och kalla fredagskväll avnjuta en stillsam countryafton tillsammans med Townes Van Zandt "Snowing On Raton", Jerry Jeff Walker "Night Rider's Lament" Pure Prarie League "I'll Fix Your Flat Tire, Merle" och så Tom T Hall "I Washed My Face In The Morning Dew" och "The Man Who Hated Freckles" ... det skänker redan tröst inför morgondagens väntande fiasko da gama de lux.

Raden i sin fredag den trettonde glans
Lopp 1: (3) Stepping For Money
Lopp 2: 4 - 10
Lopp 3: 1 - 3 - 7 - 9 - 11 - 12
Lopp 4: (6) Digital Ink
Lopp 5: (2) Renda L.B.
Lopp 6: 1 - 6 - 7 - 10
Lopp 7: 3 - 4 - 5 - 6 - 8 - 10

288 astronomiska rader a' 144 jordnära riksdaler

Tjampens bildrapport från träsklinjen:


...solen skiner bakom molnen i Röjnoret...


...leverans av tyger från England till textilboden i Holmträsk, futuristiska urtidsmonster restaurerar det som är gammalt och slitet i Krångfors kraftstation...


...och molnen lyser med sin frånvaro över Jörn.