torsdag 16 april 2015

Hemmavid


Kocksgatan - denna något bortglömda gata i väster-österriktning mellan de lite mer eminenta Folkungagatan och Åsögatan. Kocksgatan har förmodligen fått sitt namn från Ragvald Kock som var en man som levde på 1600-talet och ägare till diverse tomter på Södermalm. Kocksgatan tillhörde arbetarkvarteren och på slutet av 1800-talet restes här hyreshus för den arbetande majoriteten i Stockholm.
På denna stump av Kocksgatan finnes bland Mogen & Grus Coffee Shop samt Bangladeshmoskén.
På Kocksgatan 17 inhystes för några år sedan Haberdash herrekipering som sedan flyttat till större lokaler på Upplandsgatan. I huset finns numera det kreativa kollektivet frilansande kreatörer i Himmelriket.


Försköning av metalldörr på Kocksgatan. Interna koder inom diverse grupper av medborgare - klotter eller graffiti? Oavsett finns en tradition av liknande uttryck från tider när vi levde som grottfolk.


Den kommunala anslagstavlan för föreningsmeddelanden har definitivt konkurrerats ut.


Som hämtad från björnens ritblock inför skolstarten.


Växterna får komma ut - det är vår på malmen.


Hemmavid närmas vid passagen av Åsögatan där kvarterets peruanska restaurang Tumi ligger.
Ceviche är en peruansk maträtt som även serveras i övriga Sydamerika. En fiskrätt med innehåll av citroner, rödlök, vitlök, selleri, majs, spansk peppar, koriander och ingefära.



Solglimmer i höstlöven som ännu hänger kvar fästade vid Södermannaträdet nära tidigare medicinhistoriska museet.


Ljugarbänken på Södermannagatan.


Fru Lottas diversehandel säljer "gammalt och nytt i en egensinnig blandning".


Hipsterstumpen hyser diverse udda butiker med än mer udda innehåll.


Men blommor är ju ändock alltid blommor om än i hipstermodellering.


I vårsol runt hörnet.


Food Trucks placerade vid Mitt Träd. Det senaste från Stockholms food trucks och var de står placerade för dagen finns på http://stockholmfoodtrucks.nu/.
21 olika food trucks finns etablerade på hemsidan. 
Texas Longhorn Food Truck står först i kön av mat på hjul. Här serveras förståeligt nog kött.
Silvias (rosaröd truck)  som står som nummer två i raden vid allén bjuder på Pasta Porchetta, Pasta Tomate, Pasta Bresaola (lufttorkad oxfilé), Porchetta Sandwich, Lyxklämma med räkor eller en Kycklingsallad. 
Rolling Street Food (gul) är en mexicoinspirerad restaurang på fyra hjul. På menyn står Kombi Fajitas, Kyckling Fajitas, Biff Fajitas, Veggie Fajitas, Fajitas Swedish Style, Taco Fajitas och Nachotallrik. Vad är då fajitas? Jo fajitas är ett tortillabröd.
Jeffreys Food Truck parkerad som nummer fyra koncentrerar sig på italienskt. På menyn står Jeffry’s Sandwich, Meatball Sandwich, Churrasco Sandwich, Grill Panino, Il Italiano, Pasta Pesto Olio, Pasta med italienska köttbullar, Pasta Piadina och Pasta Capresse.
Toritruck är den färgglada pastelltrucken sist i kön. Stockholms första japanska food truck med Nygrillad yakitori på kycklinglårfilé, Friterad och grillad tofu på spett och Tori/Tofubun.