fredag 10 april 2015

Björnidets playlist 150411





SHAUN JACOBS (SAF):
Shaun Jacobs är en sydafrikansk pop/rockmusiker och singer/songwriter. Hans far är utbildad operasångare, började undervisa Shaun så att han hittade kraften i rösten och det resulterade i att Shaun blev intresserad av att satsa på musik - först 2013 slog han igenom i Sydafrika och nu finns han även i Björnidet.

TRENT DABBS (US):
Trent Dabbs är en amerikansk singer-songwriter som växte upp i Jackson, Mississippi, men hållit till i Nashville under sin professionella karriär. Han var med och grundade det musikaliska kollektivet Ten Out Of Tenn 2005. Dabbs har släppt åtta soloalbum och ett självbetitlade album i samarbete med Ashley Monroe sedan hans flytt till Nashville.

FAUN (GER):
Faun är ett tyskt band som bildades 2002. De spelar folkmusik, darkwave och medeltida musik. Originaliteten i Deras musikstil är att de håller sig till "gamla" instrument, och sången är alltid i centrum. Instrument som de använder är bl a nyckelharpa!

SANDRA NURMSALU (EST):
Sandra Nurmsalu (född December 6, 1988) är en estnisk sångerska, violinist och sångare i bandet Urban Symphony. Urban Symphony representerade Estland i Eurovision Song Contest 2009 med Rändajad.


OONAGH (GER):
Senta-Sofia Delliponti (född April 16, 1990 i Wolfsburg) är en tysk sångerska, musikalartist och skådespelerska. Sedan januari 2014 använder hon artistnamnet Oonagh. Oonagh har gett ut två album 2014 och 2015.

TIM MYERS (US): 30-årig amerikansk sångare och låtskrivare som var med i bandet OneRepublic fram till 2007.

MARKUS RIVA (LAT): Mångsysslare från Riga i Lettland som är sångare, låtskrivare, DJ, musikalartist, stylist och designer.  

WILL YOUNG (UK): William Robert Young är en brittisk sångare och skådespelare. Han fick sitt genombrott när han vann UK Pop Idol 2002 och har sedan dess varit framgångsrik inom musikbranschen.


PASSENGER (UK): 30-årige Michael Rosenberg är född i Brighton och Bullets är tredje låten från albumet Whispers som hamnat i Björnidet 27 och Start A Fire är de tidigare spåren.

ELECTRO VELVET (UK): Storbritanniens bidrag till Eurovision 2015. "In fact, I’m Still in Love with You is so bad that it might even qualify as the worst UK Eurovision entry of all time." skriver The Guardian ;-))

VOLTAJ (ROM): Rumäniens bidrag till ovanstående musikevenemang. Ett rumänskt band som varit aktiva ända sedan 1982! Voltaj har idag fem medlemmar men har under de dryga trettio åren haft 18 tidigare medlemmar.