fredag 11 mars 2016

Björnidets playlist 160311



TANITA TIKARAM som slog igenom 1988 med "Twist In My Sobriety" är åter aktuell med ett nytt album Closer To The People. "Food On My Table" och "Glass Love Train" är två goda exempel på Tikaram 2016. Fortsatt lite tungt svårmod vilket kännetecknade hennes musik i slutet på 80-talet. Tikaram föddes i Münster i Västtyskland, med en mor som kom från Malaysia och en far från Fijiöarna som i sin tur har indiskt ursprung. Fadern var officer i brittiska armén och familjen flyttade sedermera till England. 



RICHARD ASHCROFT som var tidigare sångaren i bandet brittiska The Verve kommer med sin fjärde soloproduktion senare i vår och "This Is How It Feels" är ett spår från just Those People.
FREDDIE WADLING är Freddie Wadling (64 år) och hans "Nu Lyfter Vi Från Marken" är det finaste han producerat på ett tag. Skriven av Stina Nordenstam finns den med på Wadlings album Efter Regnet som släpps just denna dag.
AFTERKLAPS får stå för det avslutande glättiga - "High On Life" är dock inte lika rolling som "We´re Rollin`" som tillhörde 2015 års mest avlyssnade i idet.