lördag 5 mars 2016

Björnidets playlist 160304


Himlen är inte alltid blå och definitivt inte denna lördagsmorgon. För en vecka sedan såg det annorlunda ut vad gäller himlavalvets tillstånd. Blå himmel över marknadskommersen på Hötorget.
Denna gråväderslördag har redaktören full tillgång till huttrande förbipasserande från sin peeping position bakom skrymmande och skymmande fönsterträdgård.
Just nu ringlar och svinglar Richard Hawleys "Heart of Oak" i idets kommandocentral. Ute i köksregionerna väntar rengöringsuppgifter som redaktören för tillfället vänder ryggen till och i stället filosoferande ser ut mot den bit av världen som är hans synfält begränsat av pelargoniornas blad. 

Detta är en fri lördag efter en ganska belastad vecka på ämbetsverket. 
Efter att ha tagit del av Bojan Carlssons persona på television igår kväll så håller sig dock redaktören i distans till det som belastar för stunden.
Redaktören rekommenderar ett besök på http://www.123minsida.se/Bojan/ och varför inte läsa 103-åriga Bojans tankar om livet. Ett enastående tillfälle att ta del av livserfarenhet och få perspektiv på de senaste 103 åren.


Senaste importerna till Björnidet:
Julian Heidrich alias Julian Le Play är en österrikisk artist som 2014 gav ut albumet Melodrom varifrån "Mein Anker" är hämtad.
Klingande är den franska deep house dj grupp som bildades 2012 av Cédric Steinmüller och Edgar Catry. Genombrottet kom med "Jubel" 2013 och "Losing U" är deras singel från inledning av detta år 16.
Richard Hawley från Sheffield fyllde 49 år 17 januari och startade sin karriär i bandet Longpigs på 1990-talet och var även medlem i Pulp. Som soloartist är hans Hollow Meadows från september 2015 hans sjunde album och från detta verk är två låtar importerade denna vecka "Which Way" och "Heart of Oaks".


Johnny Hallyday den franske rocklegenden lever och är aktiv ännu. Han föddes som Jean-Philippe Smet den 15 juni 1943 i Paris av en fransk mamma och en belgisk pappa. Började sin bana på 60-talet med att huvudsakligen sjunga franskspråkiga versioner av amerikanska rockhits. Numera också känd som skattesmitare med flytt till Schweiz och Sarkozyanhängare. "Mon coeur qui bat" från senaste albumet De L´Amour som kom ifjol.
Fangoria har redaktören talat om tidigare här i vinter och "Fiesta En El Inferno" är den andra låten som införskaffas från vinterns album Canciones Para Robots Románticos. Namnet Fangoria är hämtat från den amerikanska filmtidningen som specialiserat sig på splash och skräckfilmer i de lägre kvalitetsklasserna. Duon Fangoria startades 1989 och består av spansk-mexikanska Alaska (Olvido Gara) som står för sången och valencianen Nacho Canut som står angiven som basist.
Navii född som Ivan Chauvet är en fransk sångare som debuterade i mars 2014 med en singel och nui vinter är aktuell med en EP som innehåller "J'écoute du Miles Davis".
Morat är en spansk indiegrupp som uttalar sig så här på facebook. "Nos gusta hacer y tocar música. Es nuestra pasión y no hay nada que nos interese más que transmitir esa pasión a todos" vilket betyder att de gillar att göra och spela musik och vill sprida sin passion till alla! En givmild attityd de håller sig med. "Cómo Te Atreves" härkommer från en novembersingel 2015.



Bilder från hemmavid en ljus dag i februarimånadens slut. 


Citerar Bojan:
När min gamla mormor levde hade hon ett mycket talande uttryck för tomt prat och intetsägande trams.
Jag relaterar hennes ordstäv, som lyder:
”Det var mycket skrik och lite ull, sa han, som klippte grisen.”
Därför håller redaktören tyst så länge.