fredag 6 mars 2015

Tjampens travtips: Bergsåker 7 mars 2015

Fredag och helgen stundar, Kinesiska nyåret avslutades igår och nu väntas det på att påsken ska rasa in.

Innan dess återstår dock ett antal tandagnisslande V75 omgångar och imorgon kommer Bergsåker att bjuda på nya debaclen för luttrad, nertryckt och självförtroendelös Tjamp.

3 spikar denna gång och alla får anses vara av modellen "chansningutöverdetvanliga".

Går knappast väl detta, men trösterika och hoppfulla drömmar lurar trots allt i varje vinnarcirkel landet runt. Glädjande också med flera kära återhöranden under vecka som gått från snömos till solig veckoavslutning. Norrbottens Järn "Jag & Du", The Guess Who "Share The Land" och lyckliggjord av kavalkad med Grateful Dead i "Dire Wolf", "Uncle John's Band" och "Tons Of Steel", således ingen anledning att klaga över tingens oklara tillvaro, vare sig på travovaler eller rikets vägnät.

 "Jag vet inte vem du är Eller hur du ser ut Men vi stötte visst ihop häromdan Folk är ju som folk är mest Precis som jag och du Vi är två bland jättemånga som har det likadant Är du ensam framför teven om kvällen som jag Tror du ännu på att ensam är stark Eller har du börjat tvivla på att allt är som det ska Ja då har maktens lögner börjat tappa mark Jag vet inte vad du gör Eller hur du trivs med det Tycker du som jag att ibland har du fått nog Känner du det som om tiden sakta rinner från dig Har du slutat se nån mening med ditt knog Låt inte hopplösheten få dig ner på knä Se dig om - du är inte ensam Och när man har fått sammanhanget klart för sig Då leder många vägar bakåt, men bara en leder fram Min vän, vår tid är ganska knapp Vi måste lita till varann Det finns ju mer som för oss samman än som skiljer oss åt Och när lägena skärps och vinden blåser kallt Blir det varmare ju tätare vi står" (Ted Ström)



Systemet i all sin nära på vårvintriga glans

Lopp 1: (7) Queasy
Lopp 2: 2 - 7
Lopp 3: (4) Francais Du Gull
Lopp 4: (4) Twigs Atkin
Lopp 5: 1 - 4 - 5 - 7 - 9 - 10 - 14 - 15
Lopp 6: 2 - 3 - 4 - 5 - 6
Lopp 7: 4 - 11

192 oansvariga rader a' 96 bekymrade riksdaler

SOL ÖVER VÄSTERBOTTENS KUSTNÄRA INLAND


Sommarportal i Liden.


Äntligen sol över g:la femvägaskälet.


Finnforsfallets järnvägsstation där Björnen blev hämtat i limousine.


Tyskland upp-och-ner i Boliden.


Gamla trotjänare njuter sitt otium efter väl förrättat livsverk.

©tjampenmobile2015