tisdag 28 juni 2016

Football manager 150502

"Vassare avslut ordnar segern för Skellefteå!"

"Supportrarna jublar över resultatet mot Selånger - 3-0!"

"Talesmannen för supportrarna är lyrisk efter Skellefteås 3-0-seger!"



Bergström får lovord och värderad till 10 000 kronor så är han en av 20 spelare som lämnar Skellefteå efter säsongen om de inte tänker om - nobbar erbjudande i nuläget om förlängning av kontraktet.

Biljettkontoret bekräftar att Skellefteå FF sålde 115 säsongbiljetter till säsongen 2015 och scouten Roxström reste till Sollefteå för att speja på Sollefteå GIF - Skellefteås nästa motståndare - bortaplan igen.
Ordinarie målvakten Enbergs hälsa blir bättre snabbare än väntat och inom två veckor så ska han vara spelklar rapporterar Doktor Eliasson. Samtidigt meddelar Eliasson att Ddungu också drabbats av samma problem under en träning och blir borta i tre månader minst. Doktorn anser att klubben klarar av att behandla Ddungu själva så det är inte nödvändigt med någon ytterligare medicinsk kontroll!
Bra att ha en läkare med gott självförtroende och god självkänsla.

Anfallaren Krister Andersson som anses ha potential till att bli en nyckelspelare i laget accepterar erbjudande om nytt kontrakt efter korta förhandlingar - godkände utan omsvep hans önskemål.
Assisterande manager la sig i mitt taktiktänk och rekommenderade 4-2-3-1 DM Brett i den kommande matchen mot Sollefteå. Avfärdande hans råd utan diskussion! Spännande att se vad den nonchalansen från redaknördens sida genererar för konsekvenser i Sollefteå.

Skadade Enberg på väg mot matchform klarade inte doktorns fystester och får vänta ett tag till på spel i norrlandstvåan.

9 grader och i en lätt bris på en väldigt dålig plan på Nipvallen i Sollefteå startade matchen lördagen 25 april. 201 sålda biljetter - god anslutning av publik till Nipvallen som max tar in 1 000 åskådare.
Varför ändra på ett vinnande koncept? Efter att ha avfärdat assisterandes taktikförslag startade vi med vår inkörda 4-4-2-taktik. Matchens lirare från Selångersmatchen startar på bänken - "inte i form" - och Andersson med sprillans nytt kontrakt får redaknördens förtroende.
Uppmanar spelarna att njuta av matchen vilket nog ingen slutligen gjorde. 0-0 i halvtid och det spelade ingen roll att jag sa åt teamet att "Jag är långt ifrån nöjd" vilket ökade energin mentalt hos spelarna något men det märktes inte på planen. Andersson sköt ett skott utanför mål i 90:e minuten men det var allt som hände i matchen förutom att spelarna var slitna efter att ha sprungit omkring på planen utan någon större mening alls. "Värre än så här kan inte andra halvlek bli!" var den stående kommentaren efter första halvlek och värre vet ingen om det blev i andra halvlek men lika illa.
0-0 en match att glömma.

7 grader på Norrvalla idrottsplats. Vi skriver 2/5. Alltid bra plan på Norrvalla - nytt konstgräs. 265 biljetter sålda och hemmamatch mot Härnösand.
Attack! Hemmamatch borde kunna betyda viss avslappning och önskan om att visa vad man kan inför hemmafansen. Offensivt och flexibelt! Sandström avslutade en fantastisk spelfrekvens med ett avvägt avslut från nära håll. 1-0 till SFF!
Härnösand hann med att kvittera innan halvlekens slut och i pausen piggade redaknörden upp sina talanger på planen genom att påstå att "vi kan vinna det här!". Lättar på offensiven och går över till kontringsspel vilket gör succé. Smedbakken visar sin klass och pang! 2-1. Slitna spelare får bytes ut och Sandström får ta över högerytterpositionen eftersom Westman eller Westling (managern har glömt sin "ordinarie" högerytters namn plötsligt) är för sliten för att fortsätta.


Forss Nordlund kommer in som vänsterytter i stället för den förflyttade Sandström och i matchslutet så ropas "Underbart mål!" - Forss Nordlund gör 3-1 och segrarna heter Skellefteå FF och laget har nu en andraplats i tabellen efter fyra omgångar - återstår tjugotvå...


Notabelt också att Westman (så var det han hette) och Almqvist ligger i topp vad gäller assists!