fredag 17 juni 2016

Duschregnmorgon + Björnidets playlist 160617


Ytterligare en morgon med duschregn över idet.
Fabulösa möjligheter att se över importutbudet vad gäller musik.



Editors är ett brittiskt indierockband från Birmingham som bildades 2002. Bandmedlemmarna är Tom Smith, Chris Urbanowicz, Russel Leetch och Ed Lay. Sångaren med den goda rösten är Tom Smith. "Marching Orders" var det första spåret som importerades från deras höstalbum 2015 'In Dream'. Nu när "All the Kings" belönats med en musikvideo så insåg redaktören att komplementet med video stärkte låten så pass att den nu infördes i musiksamlingen. Bandet debuterade med albumet 'The Back Room' 2005.

Marigold är ett rymdpopband med tre musiker från Dalarna. Daniel Wallsten, Johan Nordin och Viktor Olsson. 2010 bildades bandet och två album har det blivit sedan dess 'Vagabond' och 'Allt Kommer Att Bli Bra' vilket tog nästan fem år att producera. "All that we have become" är en färsk singel från bandet. Vad nu ett rymdpopband är....



Efter två matcher och ännu inte ett avslut på mål så må redaktören ändock ge Svea Rikes Fotbollslandslag MVG efter för deras inställning och utförande av matchen mot Italien.

VECKANS MUSIKIMPORTER:



Keen'v - eller Kevin Bonnet är bekant i idet efter "Un Monde Meilleur" från 2015. "Sally" låter inspirerad av folk- och sjömansmusik från Normandiekusten. Keen'v är född i Rouen, Normandie.

La Rua är ett pop/folkmusikband som bildades 2004 i provinsen Ascoli Piceno i Italien. Bandet föddes ur det konstnärliga samarbetet mellan sångaren Daniele Incicco och låtskrivaren och producenten Dario Faini.

Rey Pila är ett mexikanskt rockband som bildades 2009 och spelar in sin musik på Cult Records. Bandet startade som ett soloprojekt för Diego Solórzano som lämnade bandet Los Dynamite men utvecklats till ett gemensamt projekt för fyra bandmedlemmar.


Så ser himlataket ut när duschregnet faller.


Höstkänsla till trots så blir det jordgubbar och glass i idet -
redaktören låter sig väl smaka även om jordgubbarna anno hittills 2016
håller viss smaklös arom trots deras ursprung på Uppsalaslätten.


Som oftast blir det någon ensam gubbe kvar - och funderingar går
om gubben föredrar hushållssophanteringen eller passage genom
mänsklig mag-tarmkanal.


Lars Winnerbäck är veckans mest importerade artist eftersom hans senaste album 'Granit Och Morän' släpptes just idag. Titellåten är dock den enda som i nuläget finns youtubiserad. Winnerbäcks goda texthantering och fyndiga poetiska sätt att beskriva vår nutid genom att ge återblickar är lika - just - god som tidigare. Lars Winnerbäck bör inte blandas ihop med Lars Lagerbäck vilket alldeles nyligen redaktörens fingersättning på tangentbordet var på väg att göra.


Påpassligt nog existerar Björnidet som Bear´s Den och deras "Auld Wives" levererades idag. Bear´s Den bildades så sent som 2012 och består av en brittisk kvartett som klassificeras som "alternative folk". Good Charlotte i livet kan inte bli så mycket bättre - och bandet som bildades 1995 av tvillingarna Madden är aktuella igen med nytt material 2016.

The Moniker, Miriam Bryant, italienaren Raige, Royal Wood, Josef Salvat och italienaren Antonino Spadaccino är andra importerade musikalstrare denna vecka där välbekantingen i Björnidet Royal Wood får avsluta videoredovisningen denna vecka eftersom videon för "Good To Be Young" är inspelad i 360 grader.


Eftermiddagen denna fridagsfredag ljusnade det för trädgården på fönsterbrädan.


I dessa fotbollsfokuserade dagar påminnelse om gångna tiders prisbelönta managerinsatser för redaktören som samlar damm på röda hyllorna.


Himlataket öppnade sig och den färgen talar om sommarafton nalkas.


Livet i idet tenderar att bli lite statiskt.
Förändringens vind har mojnat med åren.


Tillfredsställelsen vid det städse varandra
pyser av harmoni och lugn
inför Björndagen i morgon.