torsdag 30 juni 2016

Football manager 150530

Maj månad på vag mot sitt slut. Månaden inleddes med att SFF spelade hemma mot Anundsjö - vilket efter fyra omgångar kunde ses som en toppmatch eftersom de två lagen låg etta respektive tvåa i tabellen.

Spelare uttryckte åter igen missnöje med den individuella träningen som jag instruerat är deras lojala plikt att följa.

Andremålvakten Glaas hade dock gjort framsteg på träningen. Styrelsen var nöjda med redaknördens insats som manager i Skellefteå FF. Stabil ekonomi i klubben trots att den förlorade 170 000 kronor i april månad. Glaas fick dock se upp eftersom förstemålvakten Enberg nu börjat träna för fullt inför matchen mot Anundsjö. Beslutar mig för att låta honom träna sig i lugn och ro till 100 % hälsa även om spelarna framför allt på mittfältet är synnerligen slitna efter varje match.

2/5 Inledningsvis gällde attack mot Anundsjö. Med en matchotränad Åhlman på topp tillsammans med Andersson och högeryttern Westman sliten på bänken så var förutsättningarna inte de bästa. "Delad ära på Norrvalla IP" - besvikna fans över att inte SFF kunde hålla sin ledning i första halvlek vilket torde vara delvis managerns fel eftersom han hann inte med att sänka taktiken från anfall till standard innan Anundsjö kvitterade.

9/5 Valbo borta: Assisterande manager rekommenderade en helt annan taktik än vad som redaknörden tänkte sig. Dåvarande bortalaget Valbo gick till 2-0 innan managern sänkte tempot och i kontringsspel kunde Smedbakken rädda ett poäng till Skellefteå i 78:e och 82:a minuten. Dock nyckelspelaren yttermittfältaren Sandström skadad under matchen! Illa! Illa! Stukad ankel - undrar vad det är med spelarnas fötter - den andra ankeln som stukas på kort tid. Sandström borta i cirka två månader. Ett svårt slag för klubben!

16/5 Bergnäset hemma: Redan innan matchen råkar lovande backen Dahlgren ut för en hjärnskakning och blir borta i två veckor pga den träffen.
Missnöjet fortsätter med individuella träningen. Noterar dock kraftiga förbättringar hos mittfältaren Käller - får hålla ett öga på honom.
Då kommer nästa mindre trevliga överraskning. Förstemålvakten Enberg vill lämna klubben! Nu när transferfönstret är stängt! Orkar inte tjafsa utan går med på att placera ut honom till försäljning. Han lämnar eftersom han vill ha större utmaningar än division 2 och tror inte att SFF är ett division 1-lag nästa säsong.
Sedan skadar sig den ende högerback som är i spel - Forsgren - och tro´t eller ej men han stukar ena ankeln och blir borta minst två månader. Doktor Eliasson i klubben tar hand om han också. Som mest hade han 7 patienter i Skellefteå FF - med reservmålvakten Lindhs ryggskada!
Matchen då... ja SFF förlorade med 0-1 men mittfältaren Irakoze utsågs ändå till matchens lirare!

23/5 IFK Östersund hemma: Förvirrande att det ska finnas två lag från Östersund (FK i Superettan (OBS! Detta är 2015! och detta IFK i tvåan). Tråkig match enligt åskådare och press - men med direkt passningsspel, tidiga inlägg, breddning av spelet och positionsspel så segrade SFF med enda målet. Det var åter Smedbakken som stod för segermålet.

30/5 Gällivare Malmberget borta: Standardinriktning med kontringsspel efter pausen i andra halvlek och 1-0-ledning genom Bergström. SFF kontrade i andra halvleken och Bergström slog till igen - 2-0 för SFF. Med 15 poäng på åtta matcher känner sig redaknörden ganska nöjd men styrelsen är fortsatt inte mer än just - nöjd.
Mittfältarna blir väldigt trötta av anfallsspel och när hälsan halverats framåt 60:e minuten så är det lika gott att tacka för insatsen och plocka in ersättare som kanske inte är lika goda i positionen men som ändock kan utgöra en person på planen.
Därför har redaknörden övergått till lugnare standardtaktik 4-4-2 första halvleken och går detta bra så går vi över till kontringsspel och mittfältarna har nu vilat lite mer under standardtaktiken och klarar sig fram emot 75:e minuten innan de i stort stel bara faller på plan.

Skellefteå FF med målvakt Glaas är det lag som släppt in minst antal mål i ligan, Forss Nordlund är högeryttern som sprungit längst i ligan av alla och mittfältaren kapten Almqvist har gjort flest lyckade tacklingar i ligan.

Skellefteås interna spelarstatistik efter nio omgångar och nedan tabellen.