fredag 10 juni 2016

Tjampens travtips: V75 Östersund 11 juni 2016

En vidunderligt kall och blåsig junivecka avklarad, en vecka som mest påminde om höst och föranledde långkalsong, trippla undertröjor och vintermössa på igen.

Nu på kvällningen har dock vädergudarna stillat sig och temperaturen stigit det dubbla från lunchtid och når nu modiga tolv grader plus, lägg därtill att det nu är helg, fotbolls EM börjar och solen skiner utanför torpets fönster, så nog känns det ganska gott just nu.

Angående fotbollen får sägas att fyra lag får gälla som torpets favoriter, Sverige, Island, Wales och Frankrike är de vi hoppas på här. Inte nödvändigtvis i sagda ordning heller, nog så viktigt hålla på Wales med tre Crystal Palace spelare i truppen och Frankrike med en, stort bara det.

Traveriet kraschlandade förra helgen på en femma, där sju inte alls hade varit omöjligt nå med grandiosa tjugosjutusen i belöning. Sedvanligt fel val av singelstreck fällde återigen en tjamp i blåsväder, dessvärre talar inte mycket för bättre resultat denna helg heller, snarare ser det nattsvart ut med föga få egna idéer och snilledrag.


En synnerligen oväntad entré på denna veckas imaginära fem i topp lista av Maria Ylipää och Waltteri Torikka "Stormskärs Maja" (Tack P4 Västerbotten), mer väntade bidrag sedan av James McMurtry "God Bless America (Land Of Milk & Honey)", Willie Nelson "He Was A Friend Of Mine", Drive By Truckers "Carl Perkin's Cadillac" och Waylon Jennings "Are You Sure Hank Done It This Way".


Med önskan om god helg till alla och envar och efter att idag lyssnat på ett inslag från gårdagens skolavslutning på Bergaskolan i Kiruna i P4 Norrbotten, får man be att sommarlovet där nu får fortsätta utan mer blötsnö.

V75 Inlämnat: 2016-06-10, 19:04 Östersund Lördag 2016-06-11 Start: 20:30 Kostnad: 96,00 kr
Avd

1: 3, 4, 5, 6 (2, 9)
2: 10 Solör Stegg (14, 15)
3: 4, 6 (10, 11)
4: 1, 3, 9, 14 (10, 11)
5: 3 Valentino Strix (6, 2)
6: 3, 4, 6, 7, 9, 10 (5, 1)
7: 2 Scarlets Mirakel (5, 1)



Tjampens blåsiga vecka i juni månad:

Då när man fick söka lä för ett välförtjänt bloss och liten harunge stannar till en god stund i..


förundran, innan den vänder sig bort från den otidsenliga varelse, som spärrar dess väg.

 


Spåren från veckans stormdagar fortfarande väl synliga.



Redaktören förundras över de rutter som Tjampen rattar...


...till synes i trakter där man inte förväntar sig att det finns intresse för att ta emot gods.


Infarterna till det som en gång i tiden var Långselegruvan 1 & 2