torsdag 23 juni 2016

Football manager 150307

Redaknörden står inför sitt första stora prov - att klara av att besegra FC Ypa i en vänskapskamp division 2-lag emellan - ett svenskt och ett finländskt.

Fem dagar före match har scouten varit över till Finland (Ylivieska i Österbotten) och rapporterat om vassa avslutare i laget och därför rekommenderar han matchträning i defensivt positionsspel innan vi är redo för match 7/3.
Helt OK! Hade inga alternativ och har mest gått ut och in ur träningslokalerna utan att kunna påverka särskilt mycket.

Scouten Roxström skickas till Sveriges Provspelardag för att titta på om det finns några lovande spelare där. Själv kan jag inte resa eftersom provspelardagen sammanfaller med kampen mot FC Ypa.

I avvaktan på hans rapport signerar jag engelsmannen Kieron Kenny som vänsterback - stort behov av detta inför matchen 7/3. Han ser fram emot att jobba med "så talangfulla spelare som finns i Skellefteå FF". Supportrarna är positiva inför Kennys ankomst och kontaktar till och med den så tidigare svagt intresserade lokalpressen om denna signering.

Kapten Enberg ställer upp på att ta emot Kieron Kenny och visa honom runt. Nu är inte Kenny så exotisk eftersom han kommer från spel i bland annat Ånge. Vad som händer där vet jag inte - lagkapten Enberg tillika vår målvakt och en av SFF:s bästa spelare skadar sig!!! Borta 2-3 månader på grund av dubbelt bråck! Väldans oturligt! Dessutom i dessa tider när vår läkare har försvunnit till Umeå och vi saknar egen medicinsk expertis!

Redaknörden har ännu inte full kontroll på detta speleri - eftersom han först på matchdagen upptäcker att Enberg är skadad - andremålvakten Jesper Glaas får därför förtroendet att vakta Skellefteås mål mot de omtalat "vassa" finska avslutarna.
Engelsmannen får också ta plats på en gång - inget att vila på - och tar vänsterbacksplatsen så att någon mittfältare slipper ta det ansvaret.

Matchen spelas med start klockan 15.00 7 mars 2015. Vädret var vinterligt men ändå med tre plusgrader och mulet. Publiken som hade tagit sig till Norrvallas konstgräs utgjordes av 65 fotbollsfrälsta där inget väder hindrar dem från att komma när det spelas fotboll - även i Skellefteå.
Intäkterna är ju inte de allra bästa och Skellefteå FF får vara glada att vi har spelare som inte finns på någon lönelista.

Matchen då? Jo - seger för det nya Skellefteå FF. 4-3 mot finska österbottniska division 2-laget med de "vassa avslutarna". Andreas Bergström gjorde alla fyra målen för Skellefteå och var i superb form och gillade tydligen taktiken 4-2-4 attack! Nyckelspelare i matchen var Tobias Sandström som assisterade till två mål och var giganten i anfall och på mittfält.
I andra halvlek var många spelare slitna och assisterande manager fick knacka sin huvudmanager på axeln och uppmärksamma på att "nu är dina spelare slitna". Lyckades få uppmärksamhet så att två byten gick igenom kring minut 70 - men tyvärr på grund av brister i erfarenhet av "modern fotboll" så falerade två andra byten - blev aldrig uppmärksammad av domaren.
Reservmålvakten hade tur att vi spelade med ett övertag i bollinnehav 55-45 så att han behövde bara göra tre ingripanden - och missade alla tre tyvärr så att FC Ypa gick från 1-4 till 3-4 men slutet gott och allting gott.

Fast borde söka en målvakt att alternera med Enberg och Glaas.