fredag 6 oktober 2017

Tjampens travtips: V75 Skellefteå 7 oktober 2017

Regn, regn, regn, regn och ännu mera regn. Sällan eller aldrig har man varit med om ett sådant evinnerligt regnande, från morgon till kväll, natt och morgon igen. Förunderligt nog anpassar man sig till verkligheten och njuter av de korta stunder då molnen skingras och man för några korta ögonblick nästan tror på att det finns en sol långt däruppe på himlavalvet.

Skelleftetravet har äran arrangera V75 denna regniga oktoberhelg, känns lite tyket att dagarna med midnattstrav på lördag och V65/75 midsommardagen nu är ett minne blott. Skulle till och med föredra ha besök av travets elitserie i smällkalla vintern ( om det begreppet nu fortfarande existerar ) än under höstens stora regnperiod.

Men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder, precis som det inte finns några dåliga V75 idéer, bara dåliga val av singelstreck och därmed garanterande att återigen falla ned i fiasko da gamats omfångsrika träskbotten.

Veckans dåliga val är Månprinsen A.M, T.Rex D.K. och Jaques Noir, tre av veckans största favoriter. Allt detta bara för att kunna inkludera Valley Streamline och El Muro B.R. på systemet, hur dum får man vara?



Den imaginära femitopplistan har denna vecka ett tämligen överraskande inslag med Josh White "There's A Man Goin' Around Takin' Names", ett minne från stenkaketiden på Wesslaugatan. TLC "Waterfalls" möjligen inte lika överraskande, borde hursomänhaver ha varit med ett antal gånger redan.

Sedan är det ju så att långa dagar på dåliga, potthålsfyllda grusvägar ofelbart leder en in i den riktiga countryns kärna, således beredes plats för The Highwaymen "Two Stories Wide", The Be Good Tanyas "Dogsong (aka sheepdog lullaby)", Don Williams "You're My Best Friend" och självklar bubblare i dessa lågtryckens högsäsong och ständigt återkommande på listan blir Waylon Jennings "Lonesome, On'ry & Mean"

Trevlig helg!

V75 Inlämnat: 2017-10-06, 18:47 Skellefteå Lördag 2017-10-07 Start: 16:20 Kostnad: 108,00 kr
Avd
1: 3, 4, 8 (12, 15)
2: 6, 9 (7, 5)
3: 2 Månprinsen A.M. (5, 9)
4: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 13, 14, 15 (10, 8)
5: 6 T.Rex D.K. (2, 7)
6: 3 Jaques Noir (2, 10)
7: 1, 2, 3, 10 (8, 5)



Tjampen memorerar sin vecka


På väg till jobbet ännu en regnig morgon.


På väg till kossorna i V:a Skråmträsk med extra kosttillskott.



Lunchrast ovanför Renström,
där graffitimålarna synes ha mycket att lära från sina stockholmska fränder.



Trillan parkerad vid bangården i Jörn.
Antar att burken på, saknar sin ungdomstid
då den veckovis åkte järnväg Umeå - Malmö tur och retur.


 Nu är det bara träsk och potthålsfyllda vägar som väntar.


Nödgad ta längre vägen hem åt Norsjöhållet och Bäverhult till...


...p.g.a. vägarbeten längs 95:an. 



Glada och sociala kollegor i skydd från regnet i sitt höst och vinterviste.