torsdag 30 juni 2016

Football manager 150627

6/6 Boden hemma 1-0.

Spelare tycker att träningen är för hård annars inget att klaga på vad gäller träningsprogram.
Skadeläget förbättras inför Bodenmatchen - nu fyra spelare på skadelistan och nyckelspelare som vänsterytter Sandström börjar känna sig på bättringsvägen.

6/6 så finns två stukade anklar, en dubbelt bråck och den sönderslitna vadmuskeln hos Brinkmann fortsatt hos doktor Eliasson - Brinkmann som varit skadad ända sedan redaknörden tog över laget får dock dagliga permissioner.

Strukurerad formation gäller som taktik inför matchen då managern får lära sig av någon lekman att flexibilitet kan leda till kaos. Vill ogärna ha kaos på plan så med "Gå ut och imponera på mig!" skickas SFF:s spelare ut på plan. Deras kroppsspråk kännetecknas av lugn och att de är i princip oberörda av mina stärkande uppmaningar före match.

Boden har bollövertag och anfallarna skjuter i stolpen och utanför. Men Forss Nordlund lyckas få in bollen i 31:a minuten. 1-0! Övergår till kontringsspel efter pausen och det leder inte till några storverk men i sista sekunderna av matchen räddas segern av en snygg försvarsåtgärd av mästertacklaren kapten Almqvist.

"Tursamt Skellefteå besegrar Boden!" rubriken i Norran efter matchen.

13/6 Söderhamn borta på Hällåsens IP 0-3.

23 grader och lätt bris råder. 185 sålda biljetter vilket torde betyda att SFF inte lockar Söderhamnarna att ta sig till Hällåsen denna lördag.
Kör samma laguppställning som i matchen mot Boden. Väljer dock att tillåta lite mer flexibilitet hos spelarna med förhoppningen om att de tänker bättre än managern.

Söderhamn får snabbt ett stort bollövertag och har ett mittfält på fem man som vi aldrig tycks komma förbi. Uppmanar till kontringsspel och att de ska trycka in bollen i straffområdet - vilket straffar sig direkt. Söderhamn 1-0. Försvarare Vikberg fäller så en söderhamnsk spelare inom straffområdet och Söderhamn gör 2-0 på straff. Högerbacken Kieron Kenny tappar tydligen besinningen efter det målet och får sitt andra gula kort. Utvisad utan omsvep!

På en frispark sänker Söderhamn sedan Skellefteå definitivt - 3-0-förlust och en lång trist resa hemåt och norrut igen. Vikberg som ordnade så att motståndaren fick straff verkar helt ointresserad och det får mig att säga till honom och trycka på den dåliga insats som han gör vilket inte påverkar honom särskilt mycket - fortsatt ointresserad.

Fansen (de som finns kvar) är förkrossade efter storförlusten i Söderhamn. Glaas, Nordh och Vikberg utpekas som syndabockar till och med på Eurosport!
Samtidigt får ett av ligans lag som ligger något under mittenstrecket nog av sin manager och han får helt sonika sparken - Team TG FF. Det är det laget som är vår nästa motstående hemma i Skellefteå. Redaknörden börjar bli lite orolig - anade inte att det kunde vara så hårda i division 2 utan i stället glada att dom hittade någon som ville leda ett lag i de lägre divisionerna.

20/6 Team TG FF hemma 2-3.

Regn och 19 grader. Nu skulle revanschen komma mot ett lag som just förlorat sin manager. Dock med Kieron Kenny avstängd inte lätt att finna en ersättare. Dahlgren som egentligen är mer lämpad för att hålla till på högerkanten får göra sin debut i A-laget på vänsterkanten. Enberg som är lagets mest erkänt bäste målvakt är fortsatt negativ till att jag inte använder honom i A-laget - men hämndbegäret segrar hos managern - har man demonstrativt meddelat att man vill lämna klubben mitt under säsong - ja då blir det reservplats på bänken som gäller.

Startar offensivt som blir rena katastrofen! Team TG FF från Teg gör 1-0, 2-0, 3-0 före halvtid. Lämnar anfallsspelet och inser att vi måste hålla oss till kontringsspelet och då reducerar Forss Nordlund och Almqvist så att vi klarade oss undan storförlust ändock. Allt var ändå mitt fel.

Vår meste matchens lirare Irakoze blir mer och mer sliten - tyvärr nonchalerar jag detta och det är först när han är nere i 26 % kondition som jag låter honom lämna planen och bli avbytt.
Förlust 2-3 hemma mot ett sämre lag utan manager och en skada på en av lagets bästa spelare - som manager tar jag på mig fulla ansvaret!

27/6 Ånge borta 1-1.

Spelarna börjar att successivt återhämta sig från sina skador men har ännu inte tillräckligt bara hälsa för att jag ska våga låta dom spela. Med Irakoze borta men Kenny tillbaka efter avstängning försöker jag med en ny taktik att nyttja kanterna. Men med reserv och en mittfältare på högerbackspositionen så blir uppspelen alltför dåliga. Försöker få spelarna att hålla sig lite mer på vänsterkanten men det fungerar inte heller.

Ånge har stort bollövertag så att det blir att övergå till kontringsspelet och Bergström gör då ganska snart 1-0 men i slutminuten så kvitterar Ånge 1-1. Det är Kenny som inte klarar av att markera målgöraren utan står bara passivt och ser på när motståndaren drar förbi honom och ordnar kvittering. Skäller ut Kenny efter matchen och får se vad det kan ha för konsekvenser när vi går över till juli månad 2015.